Анализаторите прогнозират, че биткойнът скоро ще се срине, но предлагат да се купува 08.08.2022

Анализаторите прогнозират, че биткойнът скоро ще се срине, но предлагат да се купува 08.08.2022

Не е тайна, че много криптовалути търпят спад на цените. Към 18 юни цената на най-голямата цифрова валута в света, биткойн, падна до около 17 622 долара. Тези данни са взети от Binance. Оттогава имаше няколко разговора дали тази цена ще бъде най-ниската за актива или не.

Анализаторът на цифрови валути от CryptoQuant разкри възможната цена на биткойн в най-близко бъдеще. CryptoQuant е призната платформа за ресурси за цифрова валута. Според анализатора ценовата марка от $17 622 може да не е най-ниската, която биткойн ще види. Това предположение обаче не е много солидно предвид нивото, което е в момента.

Крипто зимен преглед
Много търговци и инвеститори все още се съмняват дали скоро ще има положителна промяна. Няколко части от информацията посочват възможността биткойн да достигне цена под $20K.

Този сценарий накара няколко притежатели на цифрова валута да разпродадат активите си. Дори някои големи крипто фирми взеха някои трудни решения поради низходящия завой на пазара. Забележителен пример за тези крипто фирми е Vauld.

Анализаторите прогнозират, че биткойнът скоро ще се срине, но предлагат да се купува биткойн.

 

Според докладите платформата за крипто заеми трябваше да спре тегленията и да намали броя на служителите си. Това стана ясно на 4 юли.

 

Вероятна цена на BTC


Анализаторът на платформата за криптовалутни ресурси, Томаш Ханчар, обясни възможността за своята прогноза. Според него 20-дневната графика на LTH SORP SMA предвижда 1/3 шанс биткойнът да достигне тази най-ниска цена.

Обяснението на индикатора (SMA), представено по-горе, е акроним за 20-дневна диаграма Simple Moving Average. Това представлява LTH SOPR (Long-Term Holders’ Sent Output Profit Ratio).

Според данните, полученото съотношение е било под безпристрастното ниво на стойност „едно“ до три месеца. Въз основа на прогнозата на анализатора това е 1/3 от нивото, което обяснява потенциален процес на достигане на дъното.

 

Анализаторът допълнително обясни функцията на 20-дневната идея на индикатора, който използва. Той цитира, че идеята на 20-дневния индикатор е за прехвърляне на подходящи стандартни линии.

Купуването на биткойни е сега, казва Томаш Ханчар


След този анализ Томаш Ханчар заключи, че купуването на BTC трябва да започне сега. Това е така, защото ще има силен отскок след кратко време. Но има един недостатък, който трябва да знаете, добави той. Това е вероятността цифровият токен да падне под ценовата марка от $20K.
 

Според данните от наблюдението на крипто пазара са изминали 47 дни от последното ново дъно на цената на биткойн.

Като се има предвид този факт, според анализатора ще бъде необходимо търговците да разположат потенциална опция за пробив.