Бичи сигнал на Етериум: Китовете и акулите продължават да добавят към притежанията си- 09.12.22

Бичи сигнал на Етериум: Китовете и акулите продължават да добавят към притежанията си- 09.12.22

Данните показват, че китовете и акулите на Етериум са продължили да пълнят чантите си напоследък, знак, който може да се окаже възходящ за цената на крипто.

Ethereum Whales And Sharks купиха 561k ETH за един ден

Според данни от аналитичната фирма Сантимент, ETH адресите на китове и акули се натрупват обратно към нивата преди сливането.

Съответният индикатор тук е „разпределението на предлагането на ETH“, което ни казва кои групи портфейли в момента държат какъв процент от общото предлагане на Етериум.

Адресите на портфейлите са разделени на тези групи въз основа на общия брой монети, които държат в момента.

Например групата монети 1-10 включва всички адреси, които носят между 1 и 10 ETH в момента.

В текущата дискусия притежателите на интерес са тези с най-малко 100 ETH и най-много 1 милион ETH в своите баланси. Ето диаграма, която показва тенденцията в комбинираното разпределение на предлагането на Етериум за всички групи портфейли, попадащи в този диапазон:

 

                        Стойността на показателя изглежда показва рязък възходящ тренд през последните дни

Както можете да видите на графиката по-горе, процентът на предлагането на Етериум, държан от портфейли в диапазона от 100-1 милиона монети, наблюдава бързо нарастване напоследък.

Само между 5-ти и 6-ти този месец стойността на индикатора се повиши с 561k ETH.

Кохортите на притежателите с салда в портфейла, лежащи в диапазона, са акули и китове. Движенията на тези инвеститори (особено китовете) могат да имат забележимо въздействие върху пазара.

Последната възходяща тенденция предполага, че тези групи напоследък пълнят чантите си с повече Ethereum. Подобно натрупване предполага, че ETH китовете и акулите са оптимистични за крипто в момента.

По-рано през годината тези огромни инвеститори се натрупаха по време на ажиотажа на Мърдж и впоследствие изхвърлиха крипто в събитие за продажба на новини веднага щом се осъществи действителният преход към PoS (което може да се види от рязкото потъване в графиката)

След скорошното натрупване, стопанствата от китове и акули вече се върнаха близо до нивата, които бяха преди сливането.

Цена на ETH

Към момента на писане цената на Етериум се движи около $1,2k, спад от 1% през последната седмица. През последния месец крипто загуби 21% от стойността си.

Графиката по-долу показва тенденцията в цената на монетата през последните пет дни.

                                       Графиката по-долу показва тенденцията в цената на монетата през последните пет дни.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.