Биткойн мечи сигнал: NVT Golden Cross влиза в зоната за продажба 01.12.22

Биткойн мечи сигнал: NVT Golden Cross влиза в зоната за продажба 01.12.22

Данните във веригата показват, че златният кръст Биткойн NVT вече е навлязъл в зоната на „продажба“, нещо, което може да бъде мечи за цената на крипто.

Биткойн NVT Golden Cross нараства, сега има стойност от 2,44

Както беше посочено от анализатор в публикация на CryptoQuant, този сигнал за продажба може да доведе до спад на цената на BTC през следващите десет дни.

„Съотношението стойност на мрежата към транзакции“ (съотношение NVT) е индикатор, който се определя като пазарната капитализация, разделена на обема на транзакциите за определен период.

Това, което ни казва този показател, е как стойността на биткойн в момента се сравнява със способността на инвеститорите да извършват транзакции с монети и следователно дали криптовалутата е подценена или надценена в момента.

Едно приложение на това съотношение е чрез златния кръст на NVT, който сравнява краткосрочните (10-дневна пълзяща средна) и дългосрочните (30-дневна пълзяща средна) тенденции в NVT, за да посочи върхове и дъна в цената на крипто.

В исторически план стойността на показателя, която е по-висока от 2,2, обикновено е сигнал за продажба, докато по-ниска от -1,6 е бичи знак.

Сега, ето диаграма, която показва тенденцията в биткойн NVT златния кръст през последната година:

                              Стойността на показателя изглежда рязко се е повишила през последните дни

Както можете да видите на графиката по-горе, златният кръст на Биткойн NVT напоследък наблюдава рязък възходящ тренд.

Индикаторът сега има стойност от 2,44, което означава, че е надхвърлил нивото от 2,20, което в миналото е предполагало сигнали за продажба.

В края на май показателят отбеляза подобен скок и се покачи до пикова стойност от 2,77. Когато следващият месец се завъртя, BTC премина през огромен срив от $30k на $20k.

Тъй като криптовалутата отново е надценена според златния кръст на NVT, е възможно монетата да претърпи повече усвояване през следващите дни.

Въпреки това, тъй като стойността на показателя все още е по-ниска от това, което беше на върха преди срива през юни, може да има потенциал тя да се повиши още, преди да се появи действителният сигнал за продажба.

Цена на BTC

Към момента на писане цената на биткойн се движи около $16,8k, което е ръст от 2% през последните седем дни. През последния месец крипто загуби 19% от стойността си.

По-долу има графика, която показва тенденцията в цената на монетата през последните пет дни.

 

                           Изглежда, че стойността на крипто е скочила през последните няколко дни

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.