Биткойн НВТ Голдън Крос все още в „свръхкупен“ регион, волатилност да следва? 14.12.22

Биткойн НВТ Голдън Крос все още в „свръхкупен“ регион, волатилност да следва? 14.12.22

Данните показват, че Bitcoin NVT Golden Cross все още е в региона на „свръхкупени“, знак, че може да има по-голяма волатилност за криптовалутата.

Bitcoin NVT Golden Cross продължава да бъде на висока стойност

Както беше посочено от анализатор в публикация на Крипто Куант, дългосрочните притежатели на BTC наскоро преместиха своите монети. „Съотношението NVT“ е индикатор, който измерва съотношението между пазарната капитализация на биткойн и обема на транзакцията по веригата (и двете в щатски долари). Това, което ни казва този показател, е дали стойността на криптовалутата (пазарната капитализация) е сравнима с възможността за транзакции с монети или не (обемът).

Когато стойността на показателя е висока, това означава, че BTC е надценен в момента, тъй като обемите на транзакциите са ниски в сравнение с пазарната капитализация. От друга страна, ниските стойности предполагат, че крипто може да е подценено в момента.

„Златният кръст на NVT“ е индикатор, който сравнява дългосрочните (30-дневна MA) и краткосрочните (10-дневна MA) тенденции на съотношението NVT, за да идентифицира върховете и дъната в показателя. Сега, ето диаграма, която показва тенденцията в NVT Golden Cross през последните няколко години:

 

 

                              Изглежда, че стойността на показателя изглежда е висока през последните дни

Както можете да видите на графиката по-горе, количеството маркира регионите „свръхкупени“ и „свръхпродадени“ в Bitcoin NVT Golden Cross. Всеки път, когато този показател има стойност над 2,2, това означава, че криптото може да е надценено в момента. Монетата обикновено е наблюдавала мечи ефект, когато индикаторът е бил в този регион, както показва графиката.

Състоянието „подценени“ възниква в зоната, където BTC NVT Golden Cross има стойности под -1,6. В изображението има и диаграма за „коригираната латентност на доставките“, индикатор, който ни казва дали дългосрочните притежатели продават или не в момента.

Изглежда, че LTH вероятно участват в голяма степен на продажби напоследък. Този показател оказва влияние върху NVT Golden Cross, който също се повиши през последните няколко седмици. Индикаторът сега е в района на свръхкупуване, което предполага, че биткойн може скоро да види известна меча волатилност.

Цена на BTC

Към момента на писане цената на биткойн се движи около $17k, спад от 2% през последната седмица. През изминалия месец цифровият актив е спечелил 1% стойност. Графиката по-долу показва тенденцията в цената на монетата през последните пет дни.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.