BTC отново в играта. Ще достигне ли $58 000?

BTC отново в играта. Ще достигне ли $58 000?

Биткойн стартира седмицата в положителни територии, опитвайки се да възвърне рекордно високите си нива, след като се срина до триседмичния си минимуми в предишната сесия.

Бенчмарк криптовалутата се повиши с 4,70% точно преди да удари лондонския сутрешен звънец, достигайки дневен максимум от $47 500, след като отскочи от 200-4H SMA. Рязкото му отдръпване също му помогна да се пробие над низходящия резистънс на тренд линията, което идва като част от Falling Wedge pattern.

В ретроспекция, търговците възприемат “falling wedges” като булиш модел на обръщане, който се образува, когато активът се плъзне по-надолу, докато формира последователност от по-ниски върхове и по-ниски нива. Това в крайна сметка формира две сближаващи се тенденции. Търговците осъзнават възходяща пристрастност, когато активът убедително сломи съпротивата, придружен от по-големи обеми.

BITCOIN над $50,000

В понеделник BTC отчете подобен пробив на съпротивата, като обемите на четирите графики заедно се стабилизират. Ходът нагоре сигнализира, че криптовалутата може да отчете удължени печалби в предстоящите сесии, като нивата над $50 000 изглеждат като идеални основни цели за бикове.

Въпреки това, конвергенция от 50-4H SMA (синята вълна) и хоризонтална линия на резистънс близо до $52 170 трябва да тестват биткойн биковете, преди да се опитат да си върнат основните крайни цели над $58 000. Междувременно зоната за подкрепа от $43 000-45 500 трябва да се задържи, за да спре мечките да поемат контрол или рискува да намали лихвените проценти на BTC/USD до по-ниски $40 000 или по-високи $30 000.

Като цяло ранните движения нагоре тази седмица показват, че мечките губят фокус в краткосрочен план, което би трябвало да помогне на BTC да поддържа възстановяването си до $50 000 в най-добрия случай.

Възстановяването на биткойн се влияе от възстановяването на американските държавни облигации в петък и понеделник. Междувременно криптовалутата се очаква да остане стабилна след като предложението за стимулиране на президента на САЩ Джо Байдън от $1,9 трилиона, се разпространява чрез Камарата на представителите.

Сега законопроектът се намира в Сената, контролиран е еднакво от демократите и републиканците, като решаващ вот е на вицепрезидента Камала Харис. Това значително подобри вероятността законопроектът да бъде одобрен, дори ако цялата републиканска партия гласува против.

Анализатори от Ecoinometrics отбелязват, че Федералният резерв държи около 1,5 трилиона долара в общата си сметка на Министерството на финансите.

Междувременно министърът на финансите Джанет Йелън поясни, че нейният офис планира да разпредели всички пари, за да остане в курса с експанзивните планове на г-н Байдън, които освен за стимул, са предвидени за опрощаване на студентски заеми на стойност $1,4 трилиона и още три трилиона долара за инфраструктурни проекти.

„Това е всичко на масата за 2021 г., а общата сума е $6,3 трилиона, които Министерството на финансите на САЩ ще трябва да намери някъде“, заяви Ecoinometrics.

„Дори окончателният брой да е по-нисък, той все още е няколко трилиона, много повече от това, което се намира в Общата сметка в момента.”

„В тази среда мога да видя наратива за BTC само като хедж срещу риска от засилване на инфлацията“, добавя порталът за анализ на данни.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.