BTC ще види корекция под $10K, прогнозира основателят на Midas Touch Consulting 13.10.22

BTC ще види корекция под $10K, прогнозира основателят на Midas Touch Consulting 13.10.22

Биткойн не е в най-доброто си състояние напоследък, падайки от връх от над $69 000 до текущата цена от около $19 174. Въпреки че монетата е загубила над 71% от стойността си от ноември 2021 г., някои ключови експерти смятат, че ще загуби повече, преди отново да намери стабилност.

Според Флориан Грумес, управляващ директор на Midas Touch Consulting, пионерската криптовалута може да падне под $10k. Освен това той заяви, че може да достигне $6k, преди да намери подкрепа и да започне да набира сила.

Основателят на Midas Touch Consulting не е оптимистичен за биткойн

Грумес не е оптимистичен за краткосрочното бъдеще на биткойн, тъй като той вярва, че монетата ще претърпи корекция само докато достигне $6k. Той каза:

Това е най-лошият ми случай в момента [биткойн на $6000]. Не бих го изключил. Мисля, че вероятно ще се случи $10 000 и тогава ще видим добър отскок и може би още един тест на диапазона от $10 000 до $15 000, като двойно дъно в даден момент, и това ще бъде окончателният край на крипто зима, но все пак отнема време. Не мисля, че ще се случи скоро.

Финансовият експерт изрази мнението си в интервю за KITCO News на 11 октомври. Той също така отбеляза, че има много фактори, които могат да повлияят на цената на биткойн, като текущата пазарна волатилност и настроенията за ликвидация. Той добави, че криптовалутата ще види няколко малки помпи по пътя си към $6k. Експертът също така отбеляза, че ще е необходимо специално събитие, за да изтласка биткойн и целия крипто пазар от крипто зимата.


                                                            Флориан не вижда биткойните да достигнат $69k

В момента цената на биткойн се търгува около 19 000 долара.

Основателят на инвестиционната консултантска фирма също сподели своя скептицизъм относно способността на биткойн да достигне предишния си връх от близо 69 хиляди долара. Грумес отбеляза, че несигурността и кризата с ликвидността, които в момента тормозят крипто индустрията, може да попречат на монетата да достигне предишните си славни дни. Той каза:

Ако целият този крипто сектор може да се възстанови, както би трябвало или го е правил в миналото, тогава след като преполовяването се случи, целият сектор вероятно ще бъде в новия бичи пазар. <…> Биткойн се покачва неумолимо от 2009 г. <…> По принцип регулирането, разбира се, би могло да възпрепятства истински нов бичи пазар.

Малко надежда за BTC?

Популярността на биткойн намалява поради настоящите финансови сътресения. Тъй като САЩ са изправени пред най-високите си нива на инфлация в последно време, федералните власти въведоха количествено затягане, за да помогнат да я държат под контрол. Това е една от основните причини за настоящата крипто зима. Докато някои експерти виждат Биткойн като хедж срещу инфлация, Грумес залага на златото.

Експертът обаче смята, че има надежда за монетата. Според Грумес крипто зимата обикновено ще продължи между двадесет и четири и двадесет и седем месеца. Грумес прогнозира, че истинският бичи пазар е приблизително една година, тъй като пазарът все още е една година след зимата.

Той продължава да вярва, че най-лошият сценарий е тестването на ценовото ниво от $6000. Флориан Грумес прогнозира подем на пазара през седмиците, водещи до второто преполовяване на биткойн през май 2024 г.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.