Цена на Биткойн от 318,000 долара до края на 2021!

Цена на Биткойн от 318,000 долара до края на 2021!

Том Фидзпатрик един от главните анализатори на банката прави колорация между Биткойн и пазара на златото през 70-те години.

Независимо от факта, че Биткойн е наричан “дигитално злато” то никога не е бил средтсво за дългосрочно хеджиране поради факта, че има сериозна волативност.

Tочно тази волативност прави Биткойн интересен за трейдърите, нещо което Фидзпатрик смята, че е в основата на всеки дългосрочно привличаш интереса актив.

Не само това, ами и свободата на ползване разполагане и разплащане, която крипто валутата дава е несравнима с тромавите и ограничени разплащателни методи, пред които конвенционалните валути и банкиране са изправени и в днешно време.

Фицпатрик e на мнение, че последните 7 години цената на биткойн е образувала възходящ тренд, който може много кратно да завиши цената на биткойн в близко бъдеще.

Цената от 318,000 не е базирана просто на чертежи в чарта.

Мнението на експерта, е че при несигурния микроклимат в който се намираме тласка света към нови структури като биткойн и неговото много по-голямо потребление.

За пример той дава създаването му през 2008-ма година, момент в който света се намира пред глобална рецесия.

Точно сега когато виждаме сериозно увеличение на цената му света отново се намира пред непозната до сега пандемия и осезаема икономическа нестабилност.

Мнението на експерта, е че Американсаката икономика се влияе най-вече от два фактора.

Единият е лекотата, с която “Федералния резерв” принтира пари, а другият е обезценяването на долара посредством натрупани дългове.

За разлика от фиатните средства биткойн е с лимитарана емисия и ограничената му бройка създава категорична предпоставка за дългосрочното увеличение на цената му.

Със сигурност в даден момент регулаторните органи все повече ще правят закупуването на Биткойн по трудоемко но това е добре тъй като се създава институционално доверие в неконвенционалната валута.

Трябва да се вземе и в предвид появата на китайски дигитален юан, което също даде подем на Биткойн.

Биковете в крипто винаги са били оптимистично настроени за цената на Биткойн сега за пръв път това включва и банките.