Цената на BTC над $70 000?

Цената на BTC над $70 000?

Според класическия технически индикатор, биткойн, водещата в света криптовалута по пазарна капитализация, ще стане още по-ценен.

BTC $70 000?

Наречен като Bull Flag, моделът на диаграмата се формира, когато активът се консолидира в низходяща посока за кратък период от време, след висок скок на цените. Изглежда като наклонен надолу канал, обозначен с две успоредни тренд линии, при които цената варира. През този период на консолидация обемът намалява. Биткойн дава признаци, че ще формира подобен отрицателен канал.

Криптовалутата дава почти всички индикатори, които предполагат, че е в булиш модел. Първо, предходният тренд беше възходящ, второ, търгува се в зоната, дефинирана от двете успоредни линии на флага. И трето, нетната му меча корекция в сравнение с върха на флага е в размер от 19%( оттеглянето от 50% има тренд да обезсили теорията на флага като цяло). В идеалния случай, корекцията изтича, след като цената премине 38% от върха на сесията.

Обикновено трейдърите влизат при дълга позиция на пробив над горната линия на флага. Тяхната обърната цел е разположена на дължина, потенциално равна на размера на възходящия тренд преди формирането на флага. Така наречената височина на „flagpole“ достига $15 469.

Измервайки точката на пробив - приблизително $56 000 - целта на флага във възходяща посока е близо до $71 469 (~ $ 71 500).

BTC в меча зона

Непотвърдено, биткойн рискува да формира меча техническа структура, ако отхвърли пробив над $58 500.

В ретроспекция, нивото от $58 500 долара ограничи BTC от пробив по време на сесията в края на февруари. При следващия опит биткойн надхвърли $58 500 и формира рекордно високо ниво от $61 778 (данни от Coinbase). Независимо от това, цената падна отново до $58 500 като резистънс след 19%-вата си корекция.

Сега биткойн отново тества зоната от $58 500 и нагоре. Това представлява потенциална индикация за head and shoulder, което е мечи модел на обръщане.

Пробив от head and shoulder индикацията може да срине Биткойн и да достигне $16 339, което измества целта близо до $30 000.