Цена на Етериум за възстановяване на трона от $1300 – Какви са възможностите? 06.12.22

Цена на Етериум за възстановяване на трона от $1300 – Какви са възможностите? 06.12.22

Тази седмица се наблюдава положително възстановяване на някои крипто активи, включително Етериум. Той набира скорост и се подготвя за възходящо рали през следващите дни. Въпреки че Етериум все още е под $1300, някои фактори предполагат възможно увеличение до $1350 и $1550.

Крипто пазарът беше изпълнен с FUD (страх, несигурност и съмнение) през последните седмици след кризата с FTX. Крипто инвеститорите са оставени да спекулират дали да купуват или продават холдинги, тъй като активите се сринаха още повече. Например, докладите показват, че Етериум е загубил близо 39% за няколко седмици.

Крипто пазарът очакваше новини, че Федералният резерв на САЩ се отказва от възходящата си позиция относно повишенията на лихвените проценти от декември. Тъй като сигналите сочат това очакване да се превърне в реалност, някои активи започнаха да показват признаци на възстановяване. Въпреки това, въпреки възходящия тренд, Биткойн остава надолу поради капитулацията на миньорите, докато Етериум се покачва.

Фактори, показващи масивен скок на цената на Етериум

Данните за крипто дериватите на Койнглас показват, че отвореният интерес към фючърсите на Етър на Бинансе е достигнал най-високото си ниво за всички времена от 2,01 милиона. Това възлиза на 9% увеличение на Open Interest през последните 24 часа, което показва голяма вероятност Етериум да се увеличи през следващите седмици.

Данните във веригата от Гласноуд също разкриха, че общата стойност на договора за депозит на Етериум 2.0 е достигнала най-високата си стойност за всички времена от 15 492 407 ETH. Приходите на валидаторите на Етериум също достигнаха 1-месечен връх от 11,310%.

                                                                             Източник на изображението: CoinGlass.com

Тези записи накараха играчи и анализатори да реагират. Например Майкъл ван де Попе вярва, че ETH проявява сила, тъй като се повиши от нивото от $1150 до текущата цена. Анализаторът прогнозира, че пробив над нивото от $1,225 ще предизвика рали към $1,350 и може би $1,550.

Търговците очакват с нетърпение да задържат своя етер, ако той остане над нивото на подкрепа от $1200. Анализаторите също смятат, че увеличението на цената на ETH ще се отрази върху други алткойни.

Ценово пътуване на ETH

Много търговци бяха оптимистично настроени относно увеличението на цената на Етър след завършването на сливането. Въпреки това, Етериум нито надмина, нито се върна обратно до нивото от $1700 след сливането. С макроикономическата ситуация активът продължи да пада и падна под физиологичните $1,500.

При натрупването на кит цената на ETH падна от $1661 до $1081 за един месец. Китовете видяха спадовете на цените като възможност за натрупване на ETH притежания. Натрупванията на китове често са индикатори за възходящо възстановяване на даден актив. Първоначално обаче не изглеждаше така за Ethereum, чиято цена падна до $1081.

Сега нещата се обръщат и Ethereum изглежда набира възходящ импулс, покачвайки се към $1350. Етериум се търгува за $1,283 с 24-часов обем на търговия от $6,205,108,773.

 

 

                                                                                 Цената на Етериум е готова за нов възход

С цената на ETH над критичното ниво на подкрепа от $1,225, може да има надежда за още увеличение. Цената скочи с близо 2% за 24 часа и с 8% през последната седмица.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.