Доклад показва резервоари за доставки на Етериум до 5500 ETH, какво означава това? 14.10.22

Доклад показва резервоари за доставки на Етериум до 5500 ETH, какво означава това? 14.10.22

Етериум завърши една от своите исторически надстройки в средата на септември. Сливането създаде прехода от Proof-of-Work (PoW) към Proof-of-Stake (PoS). За съжаление, събитията след сливането доведоха до дефлационни ситуации за блокчейна.

Както прогнозираха някои крипто експерти, цената на Етериум спадна драстично след преминаването му към PoS. Освен това динамиката на доставките на ETH се промени след надстройката.

По последни данни има намаление на дневното количество ETH, което излиза на пазара. Освен това данните разкриват, че спадът е около 90% след сливането. Тази промяна може да се дължи на факта, че Етър вече не се копае, тъй като сега е PoS мрежа.

Механизмът за изгаряне намалява предлагането на Етериум

Внимателно проучване на доставките на Етериум показа намаление през последните пет дни. С такава тенденция, общото предлагане на втория по големина крипто актив се срина с около 5500 ETH от 8 октомври.

Спадът е свързан с въздействието на EIP-1559 и механизма за изгаряне на токена. Това гарантира, че процент от таксите, платени за ETH транзакции, се изгаря.

Преди преминаването към PoS, копачите получават около 13 000 ETH от мрежата Етериум като награди. Мрежата извършва плащания ежедневно, за да защити екосистемата и за обработка на транзакции. Но сливането промени последователността за мрежата.

Сега мрежата Етериум издава ежедневна награда от около $1600 ETH на валидаторите. Това е така, защото основните такси за

обработка на ETH транзакции се изгарят. С такава практика Етериум ще бъде дефлационен, особено когато използването се увеличи

Днес почти 7525 ETH се появиха на пазара като нова доставка на токени след сливането. Но в сравнение с работата му като PoW блокчейн, стойността би достигнала около 340 000 ETH.

XEN Crypto Project играе роля

Механизмът за изгаряне на ETH трябва да извади повече токени от обръщение. ETH Фанудейшън изчисли, че ETH би бил дефлационен, ако цената на газа достигне 15 gwei.

В неделя XEN Crypto беше пуснат в блокчейн Етериум. За съжаление, неговият проект работи като нов поглъщач на газ на Етериум и някои потребители вече са започнали да секат крипто XEN. Внезапната активност увеличи таксите за газ на Етериум през уикенда.

Тъй като всеки адрес в мрежата на Етериум може да сече XEN, това обяснява повишените цени на газа на Етериум. Сеченето на XEN за незабавна продажба има стимул. Освен това потребителите получават по-значителни суми само чрез заключване на токените. Следователно сценарият с еърдроп е този на златната треска. Той поставя XEN като злато и Eтър като кирка за неговото копаене.

Етърскан разкри, че са били необходими около 1470 ETH като такси за газ, за ​​да сече XEN на ден. Тази стойност представлява до 40% от общия разход на газ в мрежата Етериум. Следователно предлагането на ETH намалява, тъй като количеството изгорен ETH е по-значимо от това, което залагащите печелят като награда.

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.