Доминирането на биткойн за възстановяване на контрола върху крипто? 21.10.22

Доминирането на биткойн за възстановяване на контрола върху крипто? 21.10.22

Биткойн превъзхожда алткойните по време на страничната фаза

На дневните времеви рамки BTC.D прави кратка пауза, но в повечето случаи все още е нагоре според ценовото действие и техническите индикатори. Доминирането е над Tenkan-sen и Kijun-sen на Ichimoku, докато обърнато бичи на LMACD. Средният насочен индекс в долната част показва, че силата на тенденцията отслабва в дневните времеви рамки и биковете имат надмощие

                                                                            Биткойнът превъзхожда алткойните

 

Защо сезонът на алткойните може да приключи за известно време

На седмични времеви рамки, използвайки едни и същи инструменти, можем да видим, че господството току-що е станало възходящо спрямо алткойните, а средният насочен индекс намеква, че тази тенденция може скоро да се засили. На Ichimoku доминацията е над Tenkan-sen, но не и Kijun-sen, което го прави следващата логична цел.

Преминавайки към месечни времеви рамки, доминирането на биткойн също е възходящо спрямо алтернативите на LMACD, а ADX показва, че сезонът на алткойните може да се охлади за известно време. Ichimoku не е много показателен, но подобно на седмичните времеви рамки, Kijun-sen по-горе може да направи възможна следваща цел.

 

 

 

                                                                                    Но тенденцията може би едва започва

 

Могат ли Alts да задържат 50% от крипто господството?

Допълнителна тренд линия TA показва, че доминирането на BTC вероятно е повторно тествало деколтето на годишен обратен модел на главата и раменете, който включва пика на алтернативния сезон в началото на 2018 г., който дойде малко след като Биткойн достигна върха през декември 2017 г. на $20 000. Шокиращо, биткойн се търгува под това ниво около пет години по-късно.

Ако господството на биткойн се обърне силно срещу алткойни, линията в пясъка, за която трябва да следите, е около 52% господство. По-горе ще задейства първия месечен сигнал за покупка на биткойн срещу алткойни.

 

                                                                Ще си върне ли BTC 50% от крипто пазарния дял?

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.