Етериум се срива с 21% през последните 7 дни, пада под $1600 22.08.22

Етериум се срива с 21% през последните 7 дни, пада под $1600 22.08.22

Етериум се понижи с 20% през последната седмица и предизвика негативни настроения на пазара.

Етериум спира и не успява да се завърне през последната седмица


        ETH се проваля при възстановяване на нивото от $2,000
        RSI на Етериум показва низходяща позиция


Освен това Етериум също не достигна границата от $2000. Мечките се опитват да дръпнат цената на ETH надолу и да овладеят биковете.

Само на дневната графика има формиране на модел на нарастващ клин, което показва, че мечи движение може да се проточи. Биковете се стремят да предотвратят спад, стрелящ под нивата от $1,700-$1,800.

RSI за Eтериум също се върна под базовата линия, което означава, че мечките вече са на върха на пазара.

Според CoinMarketCap, Етериум е намалял с 21% и се търгува на $1,571.25 към момента на писане.

Етериум предизвиква огромен натиск за продажби

Ако двойката ETH/USD продължи да пада, следващаият съпорт вече е групиран в диапазона $1520-$1570. Тази нова поддържаща линия е резултат от сближаването между линията на 50-дневната пълзяща средна и 100-дневната пълзяща средна.

Сега, ако това ниво се счупи, може да се образува меча структура, която може да накара Ethereum да падне до $1280. За да поддържат възходящия импулс, биковете ще трябва да поддържат цената му над $1700.

Етериум предизвика огромен натиск за продажба, докато се насочва на юг, осигурявайки пробив за хващане на ножове. Със спада от 21% на Етериум, това доказва, че мечките са успели да пробият възходящия клин, важен сигнал за мечките да проникнат на пазара.

В ранния етап, докато Етериум се доближаваше до нивото от $1900 или правеше прогресия нагоре, беше изпратено предупреждение относно ликвидация, която може да не се случи, докато нивата на ликвидност не достигнат близо $2020.

Оттеглянето на ETH се очаква да достигне $1900

Цената на Етериум достигна връх от $2,030 на 12 август, преди да падне каскадно надолу. Сега мечките са пробили 8-дневната и 21-дневната подвижна средна стойност. Вероятно оттегляне може да се случи през уикенда.

От друга страна, друга теория, харесвана на пазара на търг, предполага, че има възможност за корекция към нивата от $1571 и $1450. Нещо повече, индикаторът за профила на обема за ETH също потвърждава своето низходящо движение, особено със засилването на натиска върху продажбите, очевидно в 1-часовата времева рамка.

Низходящата тенденция за ETH може да бъде обезсилена, ако биковете успеят да преразгледат нивото от $2030. Напротив, биковете, които биха искали да се осмелят към възможностите за улавяне на ножове в диапазона 1370-$1420, може да тръгнат в тази посока. С това целта за отдръпване се очаква да достигне максимум $1,984.

      Общата пазарна капитализация на ETH на 191 милиарда долара на дневната графика 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.