Ethereum достигна нов крайъгълен камък, инвеститорите се натрупват преди сливането 16.08.22

Ethereum достигна нов крайъгълен камък, инвеститорите се натрупват преди сливането 16.08.22

Договорът за залагане на депозит в Ethereum се радва на повишен интерес, откакто разработчиците обявиха, че сливането вероятно ще се случи следващия месец през септември. Това преминаване към доказателство за залог ще накара миньорите да бъдат изхвърлени в полза на валидатори, които печелят награди за залагане на своя ETH, и повече инвеститори искат да се възползват от това. Това накара Ethereum да достигне нови етапи, докато последният е свързан с количеството заложен ETH.

Заложените ETH преминават 13,3 милиона

Заложеният ETH в мрежата на Ethereum вече достигна нов етап от 13,3 милиона. Този брой се създава дълго време и отбеляза огромен ръст след обявяването преди около месец. Сега договорът възлиза на колосалните 13,308 милиона ETH, заложени сега, като те нарастват с всеки изминал ден.

Общият брой ETH, които сега са заложени, представлява около 11% от общото предлагане. Това означава, че 11% от наличното предлагане на Ethereum е станало непреместваемо в обозримо бъдеще. Както се очакваше, това оказа голямо влияние върху цената, тъй като недостигът е равен на по-висока стойност. Ethereum успя да премине $2000 за първи път от повече от 2 месеца.

 

Очакването около сливането се превърна в събитие „купете новините“. Повече хора се насочват към цифровите активи, като се имат предвид обещанията, дадени от Ethereum през това време. Като добавим факта, че тегленията не се очаква да дойдат в мрежата до месеца до 1 година след сливането, намаленото предлагане на пазара ще продължи да повишава цената.

Инвеститорите в Ethereum се включват.

Важен страничен продукт от съобщението, че сливането идва през септември, беше тенденцията на натрупване, която беше задействана. Пример е броят на адресите, съдържащи поне 10 000 ETH, достигайки нов 1-месечен връх от 1186. Същата тенденция се наблюдава при по-малките инвеститори, държащи поне 10 монети, които достигнаха нов исторически връх от 313 562 адреса на портфейла.

В ранните часове на понеделник Wu Blockchain съобщи, че отдавна спящ портфейл Ethereum е бил активиран. Този портфейл, който имаше баланс от 145 000 ETH, се казва, че е бил активен по време на ICO ерата на мрежата, като е събрал общо 150 000 ETH през това време.

Когато цената на ETH достигна $219 през 2019 г., собственикът на портфейла беше направил една транзакция за 5000 ETH, но оттогава не е имал никаква друга дейност. Оттогава портфейлът е прехвърлил 145 000 ETH към множество портфейли след повторното си активиране.

Тези тенденции стават все по-често срещани с наближаването на сливането. Най-вече, докато инвеститорите купуват новините, цената на ETH драматично се покачва. Въпреки това, както се видя в миналото, се очаква цената на ETH вероятно да спадне след сливането.