Етериум: Във веригата и социалните показатели разкриват бикове срещу битката на мечките – Кой печели? 13.12.22

Етериум: Във веригата и социалните показатели разкриват бикове срещу битката на мечките – Кой печели? 13.12.22

Етериум не успя да се издигне над ключовата съпротива от $1300, въпреки че се повиши с около 4% през последните 24 часа. По време на пресата втората по големина криптовалута по пазарна капитализация се търгуваше на $1289.

Както показва обемът на търговията, биковете и мечките отново са се събудили. През последните 24 часа обемът на търговията беше 6,4 милиарда долара, което е с около 31% повече от предходния ден.

                                                                       ETH цена, 4-часова графика.

Етериум във веригата и социалните показатели показват несигурност

Компанията за анализ Сантимент проведе анализ на бичи и мечи признаци във веригата и социални данни за Етериум и резултатът е смесен.

Бичи аргумент се прави от адресите на Етериум за акули и китове. Както пише Сантимент, точно както при биткойн, адресите на милионерите на ETH се отказаха от голяма част от доставките си, докато условията изглеждаха лоши.

Това обстоятелство обаче коренно се промени напоследък. Преди месец големи ETH адреси отново започнаха да натрупват Етериум. От 7 ноември адресите на Етериум, съдържащи 100 милиона до 1 милион монети, са натрупали 1,36% от общото предлагане и 2,09% повече ETH като цяло (отпреди).

Социалният обем, от друга страна, изглежда мечи. Както при повечето от всички криптовалути, броят на дискусиите за Етериум намалява, но това изглежда нормално за мечи пазар.

Както отбелязва Сантимент, това не е непременно лошо, когато слабите ръце напуснат пазара. Негативното обаче е, че „има толкова малко разговори за Етериум в сравнение с други топ активи“.

В същото време това може да се превърне и в бичи аргумент, ако бичите китове могат да повишат цената с малко съпротивление, като по този начин значително повлияят на общото пазарно настроение.

В момента низходящ е също MVRV (средна търговска възвръщаемост на адреси). Средната възвръщаемост сред дългосрочните (365-дневни) адреси все още показва „много болка.

Въпреки това, въз основа на възникващ дългосрочен възходящ тренд в MVRV, показателят може също да се движи към възходяща територия.

Изключително възходящо е оставащото предлагане на Етериум на борсите. Това е 4-годишно дъно от 12,1% от общото предлагане. По този начин показателят ясно сочи към зараждащо се дъно, което се формира.

Страните все още са поляризирани

Обратно, процентите на финансиране (безсрочни договори) са неутрални. Нито биковете, нито мечките могат да надделеят по този показател в момента. Процентите на финансиране на ETH бяха твърде плоски, за да се променят в двете посоки след срива на FTX.

По отношение на реализираните печалби/загуби, мечките очевидно печелят в момента, според анализа на Сантимент. Предвид неотдавнашния скок в цената на Етериум, в момента има много краткосрочни печалби.

В крайна сметка Сантимент обобщава:

Като цяло показателите във веригата и социалните показатели на Ethereum са толкова смесени, колкото и гледната точка на тълпата. […]Дългосрочен? […] Ethereum много вероятно е по-близо до предстоящото си 3-годишно дъно спрямо своя 3-годишен връх. Но изпитваме ли максимална болка? Вероятно още не.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.