Индексът на волатилността на биткойн предполага скорошно пристигане на голямо движение на цената 11.10.22

Индексът на волатилността на биткойн предполага скорошно пристигане на голямо движение на цената 11.10.22

Историческите данни на индекса за волатилност на биткойн подсказват, че цената на крипто може да претърпи голямо движение в близко бъдеще.

Индексът на волатилност на биткойн наскоро беше под стойност от 25

Както беше посочено от икономист в Twitter, индексът на волатилността е намалял до зона, която исторически е била последвана от експлозивно движение на BTC.

Въпросният „индекс на променливост“ е индексът BitMEX .BVOL и според борсата стойността на показателя „е подвижната 30-дневна годишна променливост на ежедневната среднопретеглена цена от 11:30 UTC до 12:00 UTC (TWAP) биткойн/щатски долар.“

Тук среднопретеглената във времето цена се изчислява чрез измервания, направени на интервали от 1 минута за период от половин час.

Това, което ни казва този индекс, е колко скорошната цена на BTC се е отклонила от средната, или по-просто колко нестабилна е била напоследък.

Високите стойности на показателя предполагат, че крипто е показало някои резки движения напоследък, докато ниските предполагат застоял пазар.

Сега по-долу е диаграма, която показва как стойността на индекса на променливостта на биткойн се е променила през последните няколко години:

                                                  Стойността на показателя изглежда е доста ниска през последните дни

Както можете да видите на графиката, анализаторът е маркирал съответните точки на тенденция между индекса на волатилност на биткойн и цената на крипто.

Изглежда, че всеки път, когато индикаторът падне под стойност от 25 и след това достигне дъно под нивото, цената на BTC е видяла някои значителни движения, които са накарали стойността на показателя да се изстреля направо.

От диаграмата е очевидно, че индексът на волатилност на биткойн отново е паднал в тази историческа зона, тъй като текущата стойност на BVOL е около 24,59.

Ако същата тенденция като в предишните случаи следва и сега, тогава крипто може да се насочи към друг голям ход в близко бъдеще.

Графиката по-долу показва тенденцията в цената на монетата през последните пет дни.

                              Изглежда, че стойността на крипто се движи предимно настрани през последните няколко дни

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.