Какво може да предложи Етериум на инвеститорите в ETH през Q4-26.09.22

Какво може да предложи Етериум на инвеститорите в ETH през Q4-26.09.22

Както се очакваше, Етериум се справя зле след така рекламираното събитие ,, Сливането". Това беше новаторски момент за крипто индустрията.

Въпреки че се очакваше сливането да повиши доверието на инвеститорите, то се случи в най-лошия възможен момент.

Сливането се случи в интересен момент от историята на крипто. Актуализацията се появи на 15 септември - само два дни след публикуването на данните за CPI в Съединените щати.
Имаше широко разпространена разпродажба на фондовите пазари поради увеличението на лихвения процент на Федералния резерв, отчитайки годишното увеличение на инфлацията от 0,1% и засягайки пазара на криптовалута.

В деня на публикуването Биткойн падна с 12,71 процента, а Етериум падна с 12,67 процента. Времето за стартиране на ,, Сливането'' беше последен опит да се запази или може би да се повиши доверието на инвеститорите. Това обаче всъщност не се случи.

Цената на Етериум спадна с 21%

Един потребител на Twitter обясни защо неотдавнашният спад на цените не трябва да е тревожен. Нарастващото разпространение на валидаторите на Етериум в блокчейна е отличен пример.

Това увеличение на валидаторите може да подобри цялостната ефективност на блокчейна на Етериум.

Освен това щатът Колорадо прие ETH като метод на плащане чрез PayPal. Този метод на плащане обаче е само за лични акаунти в PayPal, а не за търговски. Независимо от това, това несъмнено ще подпомогне приемането на екосистемата ETH.

Предстои ли възстановяване на ETH?

Последните данни показват, че ETH е свидетел на положително увеличение на цената. След почти свободно падане до $1,243, цената се възстанови и в момента се търгува между $1,221 и $1,323.

Множество индикатори също изобразяват укрепващ бичи импулс. След спада до критичното ниво на подкрепа стойностите на стохастичния индекс на относителна сила (RSI) се повишиха, което показва, че доверието на инвеститорите се възстановява след няколко ужасни дни.

Но достатъчни ли са новите промени, за да спрат текущото увеличение на лихвения процент от 0,75 процента? Тъй като пазарът на криптовалута отразява отблизо по-широката финансова среда, скорошните движения може да са временни.

Индексите на Уолстрийт са се понижили с няколко процентни пункта към момента на писане и този спад може да окаже значително влияние върху пазара на криптовалута. С наближаването на края на третото фискално тримесечие Етериум може да преживее бавно, но постепенно завръщане.

                                     Общата пазарна капитализация на ETH е 163,7 милиарда долара на дневната графика

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.