Предупреждение за обръщане? Опциите за етер изпреварват биткойн като най-добрата крипто за търговия 18.08.2022

Предупреждение за обръщане? Опциите за етер изпреварват биткойн като най-добрата крипто за търговия 18.08.2022

Опциите за етер се търгуват за много по-кратко време в сравнение с опциите за биткойн, но първите свършиха впечатляваща работа, настигайки своя предшественик. Биткойн доминираше като водещ актив за крипто опции в пространството, като милиарди се наливаха в него. Приливът обаче започна да се обръща през третото тримесечие на 2022 г., когато важна актуализация за сливането на Етериум предизвика скок в интереса към опциите за Етер.

Опциите за Eтер надминават биткойн

Опциите за етер дебютираха на пазара през януари 2020 г. и оттогава се радват на стабилен растеж. Въпреки това, независимо колко са нараснали опциите за етер, опциите за биткойн остават по-високи с отворен интерес към крипто, който се влива в пионерската криптовалута. След това през юли 2022 г. разработчиците на Етериум направиха съобщение относно надграждането на мрежата до механизъм за доказателство за залог и това ще промени напълно играта.

През юли интересът към опциите за етер нарасна, което доведе до метеоритен ръст. Беше достигнал нов рекорд за всички времена от 8,1 милиарда долара, което беше повече от 50% над биткойн по онова време, с открита лихва от 5,4 милиарда долара. Оттам до наши дни опциите за етер остават във впечатляващ възходящ тренд, като продължават да надминават биткойн на всеки ход.

 

Публичните копачи продават повече BTC, отколкото са произвели

Покачването поставя опциите за Етър изоставащи при 100% възстановяване в сравнение с биткойн, който продължава да изостава при 70%. Това е първият път, когато откритият интерес към Етериум е нараснал по-голям от този към Биткойн и всичко това е благодарение на дългоочакваното сливане на Етериум.

Предстои ли Flippening?

„Flippening“ е дума, която означава етер, надминаващ биткойн по стойност. Най-вече тази школа на мисълта се появи след факта, че представянето на цената на ЕТН надмина това на BTC на годишна база. Следователно някои инвеститори очакват цифровият актив да обърне биткойн в даден момент, за да стане по-ценен.

Няма определен график за това кога се очаква да се случи обръщането. Въпреки това, всеки път, когато етерът изпревари биткойн по който и да е показател, започват бурните дебати. Същият е случаят с ETH опциите, които стават по-големи от BTC.

 

ETH спада до ниските $1800

В момента цената на BTC все още е повече от 10 пъти по-висока от тази на ETH. Така че, ако ще има обръщане, тогава ETH ще трябва да нарасне с 1000%, докато цената на BTC остава непроменена. Това е малко вероятно да се случи, като се има предвид, че пазарът всъщност се движи с цената на BTC.

Въпреки това, тъй като сливането наближава и това, което се нарича „Тройно преполовяване“, е неизбежно, ETH вероятно ще намали допълнително разликата между него и биткойн. Това събитие ще доведе до по-малко предлагане на ETH на пазара, което ще му даде истински дефлационен модел, за да може да съперничи на ограниченото предлагане на биткойн.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.