Приходите от копаене на биткойни скочиха с 10% през август 02.09.22

Приходите от копаене на биткойни скочиха с 10% през август 02.09.22

Първата месечна печалба от март, приходите от копаене на биткойни се увеличиха с 10% през август.

Приходите от копаене на биткойн скочат

Приблизително 657 милиона долара са спечелени от миньорите миналия месец, според статистиката, събрана от The Block Research.

В последната актуализация, публикувана в сряда, трудността при копаене на биткойн се е увеличила с 9,26%, докато скоростта на хеширане се е увеличила с повече от 13%.

Според Кевин Джан, старши вицепрезидент по стратегията за копаене във Foundry, който управлява пула за копаене на Foundry USA, увеличението на скоростта на хеширане е причинено от „комбинация от горещи вълни, които най-накрая намаляват (на глобално ниво) и съоръжения, които бавно влизат онлайн, ” „Има и добавеното предимство на по-високоефективния Bitmain S19 XP, който най-накрая също се появи на пазара!“

 

Само малка част от пионерските печалби от крипто копаене (9,24 милиона долара) идват от такси за транзакции, като по-голямата част (647,72 милиона долара) идват от субсидиите за блоково възнаграждение. Транзакционните разходи за биткойн намаляха до 1,4% от общите приходи.

Копачите на Етериум са генерирали 725 милиона долара приходи през август, което е 1,1 пъти повече от копачите на биткойни.

Скокове на трудност при копаене

Трудността при копаене на биткойни нараства. Според данни от BTC.com, трудността при копаене на най-голямата криптовалута в света се е увеличила с 9,26% през предходните две седмици.

Анализът на уебсайта разкрива, че трудността при копаене на мрежата е в най-високата си точка от януари, достигайки 30,97 трилиона, като хешрейтът в момента е средно около 230 екзахаша в секунда (EH/s).

Миналия месец тексаските миньори спряха работа, за да поддържат електрическата система и да спестят енергия по време на гореща вълна. Това действие вероятно е направило биткойните по-лесни за копаене.

Седмици по-късно те се включиха отново и с нарастването на нивото на трудност миньорите може да видят спад на приходите си, тъй като се изисква повече компютърна мощност (и енергия), но цената на биткойн остава стабилна.

                                                                                       BTC/USD се търгува на $20k.

Според данни на TradingView цената на BTC е била $20 060 към момента на писане. Той се бори от месеци да надмине нивото от $25 000 и е надолу с повече от 70% от рекордния връх от $69 044, който достигна през ноември.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.