Продаде ли Тесла своите Биткойни?

Продаде ли Тесла своите Биткойни?

Последният ход на Илон Мъск предизвика внезапно покачване на цената на BTC, която скочи с над $2000 за минути.

След няколко противоречиви коментара в Twitter, изпълнителният директор поясни, че фирмата все още държи всичките си BTC. В резултат на това цената на актива внезапно се повиши с над $2000.

Илон Мъск продължи с дискусиите си в Twitter относно нагласата му за биткойн. В последния пост, изпълнителният директор на Tesla потвърди, че компанията не е продала нито един от своите BTC. Тази новина доведе до нов скок и за броени минути биткойн достигна от $42 400 до над $45 000.

 

Пояснението на Мъск е в следствие на няколко противоречиви коментара, направени от него във връзка с Tesla и BTC.
Съвсем наскоро Tesla деактивира плащанията в BTC за покупка на автомобили, позовавайки се на екологични проблеми. Следователно биткойн спадна рязко с $12 000.
По-рано днес стана ясно, че намеците на Мъск, в които загатва, че Tesla може да са продали своите BTC, са довелои до нов спад, но последният коментар на Мъск възстанови повечето загуби.
Независимо от това, биткойн все още е с $13 000 надолу, от преди Tesla да спре плащанията в BTC.
Индуцираната от Мъск волатилност е причина за масовата болка при криптовалутите. Според Bybt ликвидациите през последните 24 часа са били близо $2,4 милиарда. Най-голямата единична ликвидация се случи на Huobi със загуба на стойност $90 милиона.

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.