Прогнозират, че биткойнът ще се върне на мястото на водача след сливането на Етериум 13.09.22

Прогнозират, че биткойнът ще се върне на мястото на водача след сливането на Етериум 13.09.22

Изследовател предполага, че биткойнът отново ще се превърне в движещата сила на крипто пазара, след като шумът по сливането на Етериум отшуми.

Делът на биткойн в обема на търговия с крипто вече изглежда изпреварва този на Етериум.

Както е обяснено от анализатор в публикация на CryptoQuant, има някои признаци, които сочат, че BTC надминава ETH още веднъж, за да бъде доминиращата сила на пазара.

Съответният показател тук е „доминиране по обем“, който измерва каква част от общия обем на крипто търговия се допринася от всяка монета в сектора.

„Обемът на търговия“ е показател, който измерва общото количество крипто, участващо в транзакции на спот пазари.

Сега, ето диаграма, която показва тенденцията в доминирането по обем както за Биткойн, така и за Етериум:

Стойността на показателя за BTC изглежда е надхвърлила тази на ETH през последните дни

Както можете да видите на графиката по-горе, процентният дял на биткойн от обема на търговията беше значително по-висок от този на Етериум в началото на юли.

Въпреки това, с наближаването на средата на този месец, ETH бавно започна да се покачва и преминава над обемите на BTC.

През август доминирането на ETH по обем остана по-високо от BTC за целия месец, с изключение на няколко кратки скока за последния.

Това продължи през септември, до преди няколко дни. Причината Етериум да води мечия пазар за почти два месеца беше шумът, създаден от предстоящото сливане на PoS

Quant вярва, че след като сливането приключи след около два дни, този разказ, който поддържаше обемите на криптовалутата, ще изчезне.

Преди около три дни делът на BTC в обема на търговия надхвърли този на  и оттогава остава на ниво. Анализаторът посочва, че това е един от ранните признаци за промяна в поведението на инвеститорите около стартирането на сливането.

BTC, който изпреварва обемите на борсите, сега означава, че скоро след сливането биткойн отново ще бъде основната движеща сила на крипто пазара.

Цена на BTC

Към момента на писане цената на биткойн се движи около $22,2k, което е ръст от 13% през последните седем дни. През последния месец крипто загуби 7% от стойността си.

Графиката по-долу показва тенденцията в цената на монетата през последните пет дни.

Изглежда, че стойността на криптовалутата наблюдава известна възходяща инерция през последните няколко дни.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.