Шефовете на централните банки тласкат цената на биткойн надолу, ще отскочи ли BTC отново? 09.09.22

Шефовете на централните банки тласкат цената на биткойн надолу, ще отскочи ли BTC отново? 09.09.22

Цената на биткойн виси на косъм, докато проследява печалбите си от вчерашната търговска сесия. Отново изглежда, че макроикономическите сили поемат ценовото действие, тъй като криптовалута номер едно по пазарна капитализация гледа в бездната на потенциален нов крак надолу.

Към момента на писане цената на биткойн се търгува на $19 077 с 5% загуба и 1% печалба съответно през последните 7 дни и 24 часа. BTC разглежда две потенциални нива на подкрепа в кратки времеви рамки, за да предотврати по-нататъшни недостатъци.

                            Цената на BTC се движи настрани на дневната графика.

Цената на биткойн реагира низходящо на повишаването на лихвените проценти на ЕЦБ.

Днешният ден се очертаваше да бъде нестабилен, тъй като председателите на две от най-големите централни банки в света, Европейската централна банка (ЕЦБ), ръководена от Кристин Лагард, и Федералният резерв на САЩ (Фед), ръководен от Джеръм Пауъл, направиха важни съобщения.

ЕЦБ обяви увеличение на лихвения процент със 75 базисни пункта, най-голямото в нейната история. През следващите месеци финансовата институция ще продължи да се повишава, тъй като те се стремят да „намалят търсенето и да се предпазят от риска от постоянно изместване нагоре в инфлационните очаквания“.

Това доведе до срив на европейската валута, наследените финансови пазари, цената на биткойн и крипто пазарите. Докато Лагард обяви своите мерки, еврото отбеляза малък скок, който може да намекне за положително възприятие от пазара.

                                            Еврото реагира на възхода, след като ЕЦБ обяви повишаване на лихвения процент.

Ликвидността на продажбите се увеличава, може ли биткойнът да го преодолее?

И Лагард, и Пауъл се съгласиха, че краткосрочният план загатва за повече болка за финансовия свят. Първоначално цената на биткойн реагира на спада, но все още се намира на критична подкрепа и може да успее да отскочи от $19 000.

Това ниво и $18 600 работят като ключова подкрепа и биковете трябва да ги поддържат, за да предотвратят по-нататъшен спад. Както NewsBTC съобщи вчера, критично е биковете да си върнат горните нива от $19 000 и на север от $20 500.

Данните от Material Indicators обаче загатват за краткосрочни насрещни ветрове, тъй като книгата с поръчки за биткойни отбелязва скок в ликвидността за търсене (продажба). $19 400 изглеждат като съпротива от критични ниски времеви рамки с около $10 милиона в заявени поръчки.

   Цената на BTC (синя линия на графиката) вижда скок в поръчките за продажба (жълти нива около цената), които могат да действат като краткосрочна съпротива.

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.