Сравнение на мечите пазари на биткойн: колко още до дъното? 10.11.22

Сравнение на мечите пазари на биткойн: колко още до дъното? 10.11.22

Цената на биткойн продължава да задава ново дъно след дъно сега, когато подкрепата е решително прекъсната.

Разширен плосък коригиращ шаблон се попълва допълнително

 

Пазарът е очевидно мечи, но от по-добрата страна имаме това, което може да бъде последната вълна в разширен плосък модел. Тласъкът към нови дъна продължава да запълва това, което може да бъде голям модел на падащ клин. Но като се има предвид ценовото действие и настроенията там, е предизвикателство да се вземе предвид всяка възходяща теза.

Цената на биткойн сега е на 0,5 корекция, използвайки настройките на Фибоначи в регистрационния файл. Но това не е много успокояващо. Като се имат предвид очакванията за зоната от $14K и $13K, или ценовото действие на биткойн спира под това ниво, или го пресича.

                                                                          Завършен ли е коригиращият шаблон?

Най-лошият сценарий за мечи пазар на биткойн

В тези следващи диаграми най-лошият сценарий ще включва запълване на празнина в BTC CME под $10 000. Там не само има сливане с диагонална подкрепа на възходящ тренд, но това е приблизително 85% корекция от пика.

Това е забележително, защото по време на мечия пазар през 2018 г. BTC падна с 84%, а на мечия пазар през 2015 г. падна с 86%. Ако осредните тези две проби, получавате средно 85% корекция.

Подобно на най-добрата криптовалута, която достигна своя връх доста под нивата на възвръщаемост на инвестициите при минали бичи, мечите пазари също няма да видят толкова голям спад. Идеята е, че волатилността на биткойните изчезва с времето.

                                              Разликата във фючърсите на BTC представлява най-лошия сценарий

Кога BTC ще достигне дъно?

По темата за времето, времето със сигурност е фактор при мечите пазари. Мечият пазар през 2018 г. отне приблизително 12 месеца, за да достигне дъното, или същото време от втория пик на двойния връх на BTC до сега.

Мечият пазар през 2015 г. отне 14 месеца, за да намери дъното. Ако броим първия връх на биткойн, мечият пазар е бил най-дългият досега от 19 месеца, преди да достигне дъното.

                                                                 Колко още може да продължи мечият пазар?

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.