Тенденции в цената на биткойн под $17 000, какво предстои за крипто краля?17-11-22

Тенденции в цената на биткойн под $17 000, какво предстои за крипто краля?17-11-22

Пазарът на биткойни и крипто беше нестабилен през по-голямата част от 2022 г. Съдейки по продължителния мечи пазар, повечето експерти бяха оптимисти, че той е близо до изходна точка. Въпреки това, последните тенденции в крипто света и макрофинансовите дейности удължиха низходящия тренд.

Повишаването на лихвените проценти на федералните продължава да се отразява неблагоприятно на крипто активите. Случаят на XRP с SEC също навреди на крипто холдингите. С неотдавнашната им победа над крипто гигантите LBRY, случаят с XRP се гледа с безпокойство.

Случаите на XRP и LBRY имат поразителни прилики, въпреки че правният екип на XRP изрази увереност в техните шансове.

 

Съвсем наскоро колапсът на FTX също изпрати инвеститорите в лудост за теглене, предпочитайки да задържат активите си. Освен това доверието в централните борси сега е на най-ниското си ниво и поставя под въпрос легитимността на криптовалутите.

През последните 24 часа цените на криптовалутите са се променили значително, като промени са регистрирани в повечето проекти.

Ценовата драма на Биткойн

Цената на BTC записа кратко възходящо рали, което се дължи на туитовете на Илон Мъск и главния изпълнителен директор на Binance Чангпенг Джао. Джао говори за създаването на фонд за възстановяване на индустрията, за да помогне на крипто проекти, които са силни, но са изправени пред проблеми с ликвидността.

Това съобщение идва на фона на катастрофата на FTX и предложената от Binance спасителна програма, която беше спряна

Илон Мъск беше отговорил на туит от Майкъл Сейлър относно преобразуването на неговите притежания на Tesla в биткойни и положителния ефект върху пазара. Обменът в Twitter между двамата предприемачи създаде кратко рали за криптовалута номер едно в света.

Цената на биткойн записа връх за деня от $17 190. Въпреки това, той не можа да издържи на съпротивата и се поддаде на мечи натиск, падайки до $16,191 впоследствие. Цената на BTC леко се възстанови и в момента се търгува на $16 713.

Общата пазарна капитализация на крипто е около 890 милиарда долара. Тези цифри показват 10 милиарда долара увеличение на пазарната капитализация. Въпреки това, доминирането на биткойн претърпя удар и в момента е 36,6%.

С настоящата нестабилна пазарна фаза инвеститорите вероятно ще продължат предпазливо, докато събитията се разплитат. Биткойн обаче вероятно ще води ралито, ако цените се възстановят през следващите дни.

Ефективност на цената на биткойн

Скорошното представяне на цената на биткойн показва, че монетата наблюдава низходящ тренд на цената. Сривът на FTX може също да е подпомогнал тази низходяща спирала. Инвеститорите не губят позиции, за да намалят загубите и да предотвратят пълен фалит.

Текущите нива на поддръжка на биткойн са $16 265 и $16 404,8. Пазарната волатилност обаче ще има думата в цената на биткойн, като монетата пресича критичната точка на въртене от 16541.7.

 

                                                                                  Цената на биткойн спада с 1% на свещта

Индикаторът MacD ясно показва краткото рали на Биткойн и слизането му в пълна меча фаза. Волатилността е висока и рискова инвестиция за инвеститорите, тъй като все още е вероятно по-нататъшен спад.

SMA 50 и 200 също отразяват низходящия тренд на BTC и вероятно ще продължат да се спускат на графиката. Малко вероятно е биткойнът да тръгне нагоре.

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.