Този индикатор предсказва вероятна низходяща тенденция за Етериум 01.09.22

Този индикатор предсказва вероятна низходяща тенденция за Етериум 01.09.22

Крипто пазарът започна да се изкачва надолу след срещата на Федералния резерв на 26 август, много монети се сринаха рязко, включително първите две, Биткойн и Етериум. Към 28 и 29 август ETH губеше и се търгуваше на червено. Но изглежда всичко се връща към нормалното. Етериум започна изкачване нагоре при затварянето на пазара на 29 август.

Монетата записа връх за деня от $1,556.31 и затвори пазара на $1,553,04. Най-ниската точка на 29 август беше 1427,73 долара. Към момента на писане възлиза на $1,571.

Ценовият скок тласна пазарната капитализация до $194,421,528,423 чрез добавяне на 9,74%. Но след това анализаторите представиха диаграма, която показва, че цената на ETH все още може отново да падне до $1000.

Графиката на Етериум показва възможна меча тенденция

Според Fairlead Strategies, Кейт Стоктън, графиката по-горе показва, че Етериум се е счупил при първоначалната си подкрепа от 50-дневния MA, увеличаването на рисковете от спад с краткосрочен импулс е отрицателно. Освен това седмичните стохастици отбелязаха спад, което не се е случвало от април. Тези признаци показват, че ETH може да тества отново поддръжката на $1000.

Цените на Етериум продължават да се колебаят неконтролируемо. Сливането през септември трябваше да го тласка положително. Но нещата не се развиват добре, тъй като крипто показва нестабилни колебания в цените.

В началото на август ETH достигна $2000. Но в момента цената показва загуба от почти 25% от този момент до сега.

За съжаление годишната среща на Фед Джаксън Хоул не помогна. След събирането криптовалутите, включително Етериум, паднаха. В допълнение, много хора започнаха да разпродават своите ETH притежания, защото Джером Пауъл реши да бъде ястреб.

                                                                                 Етериум набира скорост след спад

Макросите привидно са спечелили

Имаше много оптимизъм след предстоящото сливане. Надстройката трябва да направи мрежата Етериум по-мащабируема и да поеме повече транзакции. Много инвеститори очакваха увеличение на цената след сливането за целия крипто пазар. Така низходящата тенденция е обезсърчила много хора.

Както топ анализатор каза на своите последователи в Twitter, сливането може да е било оценено. Рейджър заяви, че когато Етериум скочи до небето с 2x 100%+ за един месец, шумът около надстройката изигра своята роля. В момента макро факторите, като продължаващата инфлация, причиняват хаос в цените на активите. Обърнете внимание, че след срещата на Федералните фондове дори акциите също се сринаха.

Но все още може да има положително движение за ETH след първия мрежов форк, планиран за 6 септември. Много анализатори смятат, че ако всичко работи добре, монетата може да покаже сила и да се покачи до $2200. Сега се изкачва и ако силата продължи, прогнозата може да се изпълни.

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.