Tранзакциите на Ethereum надхвърлиха $20 за пръв път

Tранзакциите на Ethereum надхвърлиха $20 за пръв път

Средната такса за транзакции на Ethereum надхвърли $20 за пръв път.

Таксите за транзакции в мрежата на Ethereum надминаха предишните рекорди, като за пръв път достигнаха над $20 в четвъртък.

Към 05:45 UTC средната такса за транзакции в Ethereum достигна съответно $23,43 и $11,77, показват данни от Blockchair.

Последно Ethereum счупи рекорда за такси за транзакции преди месец на 11-ти януари, достигайки средно $19 на транзакция. Текущите стойности удвояват пиковите такси за, регистрирани по време на "DeFi Summer" от 2020 г.

Увеличението на таксите корелира с общия ценови Ethereum (ETH, + 7%) от Нова година. CoinDesk 20 определя досегашната възвръщаемост на цифровия актив на 130%.

Увеличението на цената на транзакциите в мрежата на Ethereum също отразява нарастващото търсене на ERC-20 базирани токени, особено стабилни койни и свръх атрактивния децентрализиран финансов сектор (DeFi).

Водена от токени като uniswap (UNI) и aave (AAVE), общата пазарна капитализация на DeFi е нараснала с 16,37% за 24 часа, според Messari.

Миньорите на Ethereum са основният бенефициент на скока на таксите. Миналият месец индустрията е спечелила около 830 милиона долара в ETH, като 40% се дължат само от такси.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.