Цената на биткойн (BTC) ще достигне милиони до 2030 г., според анализатор 28.09.22

Цената на биткойн (BTC) ще достигне милиони до 2030 г., според анализатор 28.09.22

Добре известен, консервативен крипто анализатор даде възходящ коментар за цената на биткойн. Според YouTuber по-нататъшното разпространение на цифровия актив ще доведе до стабилно покачване на BTC до милион долара.

Във видеоклип в YouTube InvestAnswers сигнализира, че BTC се доближава до намаляваща възвръщаемост. Намаляваща възвръщаемост е, когато даден актив стигне до точка, в която увеличената бъдеща инвестиция носи по-малка печалба. Крипто анализаторът каза, че BTC носи на инвеститорите пет пъти по-малко печалба всеки нов пазарен цикъл в сравнение с предишния.

Биткойн, готов да се търгува за милиони долари до 2030 г.

Въпреки това, анализаторите дадоха различно виждане за биткойн, което беше в контраст с очевидно намаляващата възвръщаемост на цифровия актив. Те цитираха, че стойността на мрежите расте с увеличаване на броя на участниците, съгласно закона на Меткалф.

Ако биткойн следва тенденцията на разрушителни мрежи като мобилни телефони и интернет, прилагането на закона на Меткалф проектира възходящ сценарий за биткойн. В този смисъл, едно скромно разглеждане на бъдещата цена на BTC ще го постави на над милион долара до 2030 г.

Домакинът даде да се разбере, че тази прогноза е строго базирана на научната възможност, която законът на Меткалф поддържа за криптовалута номер едно в света. Това обаче не подлежи на пожелания. Според анализатора приемането на биткойн цифровите активи следва историческите модели на предходните технологии.

Подобно на InvestAnswers, имаше няколко наблюдения на множество потребители в интернет, подкрепящи бъдещото поскъпване на цената на биткойн.

Цикли на крипто пазара

Тъй като спекулациите казват, че биткойнът все още е нагоре в дългосрочен план, мнозина очакват с нетърпение да се възползват от следващия пазарен цикъл.

Пазарният цикъл обяснява приливите и отливите на пазара. Обикновено новите пазари стартират бавно. Те започват от точка, където хората проявяват малък или никакъв интерес. Но тъй като интересът към актива започва да се увеличава, търсенето се повишава и цената му започва да се повишава в резултат на това. Пълният пазарен цикъл има четири фази: натрупване, маркиране, разпространение и намаление.

Тъй като растящият интерес издига цената на стоката до нови върхове, тя стига до точка, в която в крайна сметка достига своя връх. Инвеститорите са доволни от възвръщаемостта си. И след това продайте актива, причинявайки огромен натиск за продажба. Следователно цената започва да пада. След като един пазарен цикъл приключи, следващият започва скоро.

Биткойн цена действие

Биткойнът варира приблизително между $22 000 и $18 000 през по-голямата част от третото тримесечие на тази година. Инвеститорите настойчиво следят състоянието на по-широкия пазар като зелена светлина за изпомпване на средства в рискови активи като биткойн.

 

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.