Цената на Етериум свива късите позиции, ETH може да бъде настроен за повече печалби 04.10.22

Цената на Етериум свива късите позиции, ETH може да бъде настроен за повече печалби 04.10.22

Етериум следва общото настроение на пазара, тъй като биткойн и други криптовалути се стремят към предишни върхове. Втората криптовалута по пазарна капитализация отбеляза някои печалби през днешната търговска сесия, но изглежда готова за повторен тест на най-ниските си стойности, преди да премине нагоре.

Към този момент Етериум се търгува на $1300 с 2% печалба през последните 24 часа и през последната седмица. За разлика от предишни покачвания, цената на ETH изостава от по-големите криптовалути, като биткойн, крипто номер едно, което записва 4% печалба за същия период.

Етериум в критична точка, ще се провали ли най-накрая?

Днешното възходящо ценово действие изглежда е предизвикано от възстановяване на старите финансови пазари, S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на зелено, давайки възможност на криптовалутите да се развиват. Възходящото ценово действие води до промяна в настроенията в класа цифрови активи, тъй като инвеститорите станаха оптимисти.

През уикенда, когато традиционните пазари бяха затворени, ситуацията беше различна и участниците на пазара се подготвяха за потенциален крак надолу. Според търговец с псевдоним, Етериум е отбелязал скок в Отворен интерес (OI) спрямо щатските долари.

Това увеличение на OI беше записано, тъй като криптовалутата се насочи към спад. Следователно анализаторът твърди, че показателите намекват за скок в късите (продава) позиции от търговци, очакващи по-нататъшен спад в краткосрочен план.

Ликвидността, осигурена от тези къси позиции, се натрупва в посока нагоре, което прави всяко рали по-силно и подхранва допълнителен бичи импулс. Въпреки това, анализаторът вярва, че пазарът може да поеме тази възходяща ликвидност, преди да тества отново нивата на подкрепа. Търговецът с псевдоним написа следното чрез официалния си акаунт в Twitter:

...казах вчера, че е имало много кратко натрупване на $ETH. Сега те се притискат. След като това бъде направено, мисля, че се връща надолу. Изглежда като чиста кратка настройка.

.                                                            Цената на ETH се движи настрани на 4-часовата графика.

В случай на потенциален спад, данните от Material Indicators показват, че зоната между $1,280 и $1,250 има най-голямата концентрация на ликвидност за оферти (купува) на ниски времеви рамки. Тези нива може да осигурят на биковете силна подкрепа, за да възобновят бичия импулс или да върнат ETH обратно в режим на натрупване.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.