Заложен ETH близо до 14 милиона, докато Ethereum се готви за пробив 27.09.22

Заложен ETH близо до 14 милиона, докато Ethereum се готви за пробив 27.09.22

След завършването на сливането на Етериум, настроението сред общността остава положително. Нямаше механизми за теглене, кодирани в хард форка, което означаваше, че опасното изхвърляне на милиони ETH на пазара не се случи. Това, което се случи, е, че количеството ETH, което беше заложено в мрежата, продължи да расте, като сега се доближаваше до друг важен момент за мрежата.

Заложени ETH почти на 14 милиона

По времето, когато сливането трябваше да бъде изпълнено, в мрежата вече бяха заложени повече от 13 милиона ETH. Това представлява повече от 11% от общото циркулиращо предлагане на ETH, което е временно извадено от обращение.

Сега, по-малко от две седмици след завършването на сливането, заложеният обем в мрежата вече нараства. От 15 септември в мрежата са заложени повече от 200 000 ETH. Това доведе общия заложен ETH до 13,979 милиона, оставяйки по-малко от 27 ETH, за да може мрежата да достигне границата от 14 милиона. Това означава, че добавянето на още един валидатор ще увеличи заложената сума над 14 милиона, което означава, че повече от 11,5% от общото предлагане на ETH вече е заложено.

Ускореният процент на залагане говори много за подкрепата, която Етериум получава. Въпреки че има хора, които се оплакват от преминаването на мрежата към доказателство за дял, подобрените възможности на мрежата сочат, че това е правилната посока за нея.

Етериум иска нов пробив

 

Крипто пазарът се разклаща от срива, но през това време се наблюдава известно възстановяване. Една от криптовалутите, които продължават да показват голямо обещание дори и през този спад, е Етериум и това има всичко общо със залагането на ETH.

Тъй като повече ETH се залагат в мрежата и няма въведен механизъм за теглене, тези ETH се изваждат от обращение и по същество намаляват доставките. Издаването на ETH след сливането също е намаляло с 98%, което означава, че предлагането на ETH намалява с всеки изминал ден.

Всички те сочат към входящо свиване на доставките. Като се вземе предвид фактът, че ETH продължава да показва тенденции на натрупване и подкрепата, която се формира при $1300, пробив към $1500 е по-вероятен в този момент, тъй като повече инвеститори преместват монетите си от централизирани борси, както се наблюдава през последните 7 дни , предлагането ще стане по-строго, което ще доведе до увеличаване на стойността на криптовалутата.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.