Защо биткойнът е евтин на $23 000, казва Fidelity Expert 19.08.2022

Защо биткойнът е евтин на $23 000, казва Fidelity Expert 19.08.2022

Биткойнът беше още по-надолу през днешната търговска сесия и се доближава до критични нива на съпорт. Първата криптовалута по пазарна капитализация върна всички печалби от миналата седмица и се повиши на червено през последните 24 часа.

Към този момент биткойн се търгува на $23 400 със странично движение през последния ден и 2% загуба през последните 7 дни.

Директорът на Macro за инвестиционната компания Fidelity Jurrien Timmer вярва, че дългосрочните инвеститори в биткойн имат възможност да увеличат своите притежания на настоящите нива. Чрез своя акаунт в Twitter експертът твърди, че биткойнът е евтин, докато изследва диаграмата на цената спрямо стойността на криптовалутата.

Възходящата теза на Тимър се основава на кривата на приемане на BTC и вероятния сценарий, при който тази крива ще продължи да се движи нагоре и да увеличи основната стойност на криптовалутата. Както се вижда по-долу, има пряка връзка между приемането на BTC и неговата цена.

                                                                            Източник: Jurrien Timmer чрез Twitter

Биткойн се движи с този съпорт повече от месец, съвпадайки с цената на BTC, достигаща годишно дъно от около $17 700. Както показва диаграмата по-горе, тези нива исторически са работили добре като съпротива и намекват, че цената на BTC формира дъно около тази зона.

Тимер каза следното относно капацитета на BTC да продължи да поскъпва в дългосрочен план:

Съотношението цена-мрежа на биткойн се върна на нивата от 2014 г. Междувременно неговата мрежа продължава да расте, приблизително в съответствие с кривата на регресия на мощността. За мен основният нюанс е наклонът на кривата на осиновяване. Независимо дали използваме кривата на мобилния телефон или кривата на интернет като прокси, цената на биткойн е под неговата действителна и прогнозирана крива на растеж на мрежата (...).

Кой купува биткойн на сегашните му нива?

Ако прогнозите на Тимър са верни, цената на биткойн трябва да се повиши и да достигне исторически връх от $100 000 до 2050 г., тъй като повече хора го приемат и циркулиращите му доставки намаляват. Това може да тласне цената на BTC близо до 1 милион долара до 2030 г.

                                                                            Източник: Jurrien Timmer чрез Twitter

Тимър също сравни цената на BTC със златото и заключи, че криптовалутата е изпитала „най-голямото състояние на свръхпродаденост от години“. Това подкрепя теорията на експерта, че цената на BTC може да е намерила солидно дъно на по-високи времеви рамки.

Допълнителни данни от Timmer регистрират увеличение на броя на притежателите на BTC. 13% от общото предлагане на криптовалутата е навлязло в 10-годишния неизразходван период с все повече хора, които я купуват в дългосрочен план.

Кой купува Bitcoin тези дни? Очевидно не туристите (т.е. краткосрочните притежатели). Процентът на биткойните, държани по-малко от три месеца, почти не се е променил напоследък споделя Jurrien Timmer.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.