Защо TESLA са отговорни за новия рекорд на цената на BTC?

Защо TESLA са отговорни за новия рекорд на цената на BTC?

Тази сутрин стана ясно, че Tesla са закупили BTC на стойност 1,5 милиарда долара. Веднага след като новината започна да циркулира, водещата криптовалута по пазарна капитализация избухна от $40 000 до $45 000.

Поради новия рекорд се наблюдава огромен входящ трафик към крипто платформата Binance, което доведе до срив на иначе надеждната борса. Какво означава това и какво предстои за BTC?

Биткойн достигна нови АТH спрямо покупките на Tesla

В разгара на предния крипто хипер балон през 2017 г. борсите за криптовалути не можаха да издържат на новите регистрации на потребители. Инвеститорите, които се опитваха да купят биткойни и алткойни, се оказаха прекалено много за младата индустрия по онова време и отчасти бяха отговорни за пуканетоо на балона тогава.

Но почти четири години по-късно, в основата си, криптовалутите като BTC, никога не са били по-силни. И сред безпрецедентен печат на фиатни пари, активите с ограничено предлагане показват истинската си стойност.

Само биткойн от началото на пандемията се е повишил от $3 800 до над $44 000 и продължава да се покачва. Вече не са индивидуални инвеститори, които се стремят да защитят богатството си или да спечелят пари, бизнесът сега изкупува цифровите валути с надеждата да запази финансовите резерви на компаниите.

Трендът беше стартиран от MicroStrategy, а по-късно Square Inc последваха примера. По всяка вероятност обаче последната корпорация, която закупи BTC, ще се окаже най-значима.

Тази сутрин излезе новина, че Tesla са придобили 1,5 милиарда долара в BTC, според декларацията на SEC. Цените пощуряха след като новината се разпространи и стартира нова вълна на пазара с криптовалути FOMO.

Водещият крипто ексчейндж Binance се срина - ”всичко това, заради Илон”

Масивното закупуване тази сутрин беше достатъчно, за да свали Binance, който все още се бори по време на издаване на статията. Главният изпълнителен директор на Binance, Чанпенг Джао разкри чрез Twitter, че „масивният входящ трафик“ е виновникът и „всичко това заради Илон“.

Ексцентричният изпълнителен директор на Tesla си играе с криптовалутната общност. Първоначално добави Bitcoin хаштаг към своята биография в Twitter, но по-късно популяризира криптовалутата Dogecoin. И двете монети са център на внимание, тъй като инвеститорите се влияят от постовете на Мъск в Twitter.

Въпреки това, постовете в социалните мрежи и актуализирането на биографията в Twitter, нямат същото значение като потвърдената покупка от 1,5 милиарда долара, която явно демонстрира доверието на Мъск в криптовалутата.

Мъск наскоро обяви, че BTC е „на ръба“ да бъде по-широко приет и ако тази покупка е нещо, през което трябва да се премине, Мъск или вярва, че този ден е сега, или възнамерява да помогне за изасняването изявлението.

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.