Биткойн вижда огромни разпродажби от миньори, тъй като цената е стабилна 18.01.24

Биткойн вижда огромни разпродажби от миньори, тъй като цената е стабилна 18.01.24

На фона на вълнението, обхващащо одобрението на Биткойн спот борсово търгувани фондове (ETF), BTC миньорите са били забелязани да извършват агресивна разпродажба, оставяйки общността да размишлява върху въздействието на разпродажбата.

Копачите на Биткойни се занимават с продажба на спрей

Добре известният анализатор на криптовалута Али Мартинез сподели тази информация с общността в социалната медийна мрежа X (бивш Twitter), отбелязвайки „значително увеличение на продажбената активност“ от Биткойн миньорите напоследък.

Според данни, споделени от Ali, миньорите са продали около 10 600 Биткойни за по-малко от 24 часа. Това беше оценено на около 455,8 милиона долара към момента на доклада.

BTC копачи в режим на продажба | Източник: Ali_charts на X

Скорошното увеличение на продажбите от биткойн копачите показва отзивчив пазар. В допълнение, включената значителна сума означава въздействащо развитие в пейзажа на криптовалутите.

Няколко причини могат да бъдат проследени до масовия бум на продажби от тези копачи. Една от потенциалните причини може да се отдаде на спада в скоростта на хеширане на Биткойн, което като цяло засяга рентабилността на копачите.

BTC миньорите трябва да направят няколко предположения на предизвикателен математически проблем, за да обработят транзакциите. По-високият хешрейт показва, че миньорите правят повече предположения, което предполага повече усилия за защита на мрежата.

Хешрейтът на крипто актива отбеляза значително намаление от 25% през последния уикенд. Това поражда спекулации относно сигурността на мрежата на BTC преди дългоочакваното „Халвинг“.

Беше съобщено, че общата скорост в реално време от всички пулове за копаене е намаляла от 570 екзахаша в секунда (EH/s) до 425 EH/s. В момента обаче скоростта на хеширане е 550 екзахаша в секунда (EH/s).

Намалението се дължи на ограниченията, наложени върху използването на електроенергия от бизнеса от ERCOT (Съвет за електрическа надеждност на Тексас) поради неблагоприятното студено време.

Интерес към копаене на BTC от институции

От известно време водещите финансови компании проявяват интерес към компаниите за добив на биткойни. Различни финансови институции направиха значителни инвестиции, които също помогнаха на минната индустрия.

Дори онези, които в миналото са се противопоставяли на биткойн или са били враждебни към него, са инвестирали милиони долари в индустрията през 2023 г.

От август 2023 г. Blackrock е важен акционер в четири от петте най-големи минни компании. Управителят на активи увеличи нивото си на участие в тези фирми едва през втората половина на миналата година.

Към момента на писане Биткойнът се търгуваше на $42 710, което показва спад от над 7% през последните седем дни. Неговата пазарна капитализация се е повишила леко с 0,02% през последните 24 часа, докато обемът му на търговия е намалял със 17,17%.

BTC се търгува на $42 730 на 1D графиката | Източник: BTCUSDT на Tradingview.com

Представено изображение от iStock, диаграма от Tradingview.com

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.