Крипто експерт разкрива защо Биткойн може да нарасне до $400 000 01.03.24

Крипто експерт разкрива защо Биткойн може да нарасне до $400 000 01.03.24

Февруари несъмнено беше невероятен месец за Биткойн, като криптовалутата отбеляза скок от 39%, за да премине над $60 000. Трябва да се отбележи, че историята на цените показа, че това е вторият най-печеливш февруари в историята на Биткойн и най-печелившият февруари от 11 години.

Наистина, много играчи на пазара очакваха този скок на цените да продължи през 2024 г. с наближаването на следващото разполовяване на биткойн. Според анализ на експерта по търговия Питър Бранд, цената на BTC се очаква да скочи рязко до $400 000 след следващото преполовяване.

Крипто експертът Питър Бранд прогнозира бичи ценови точки на BTC след преполовяване

Известно е, че разполовяването на Биткойни, което намалява възнаграждението за копаене на две за миньорите, предизвиква огромни нараствания преди и след приключването им. Наистина, бикът преди преполовяването изглежда се е повторил, тъй като Биткойн прескочи множество нива на съпротива от началото на януари и сега се доближава до рекордния си връх от $69 000, който достигна през ноември 2021 г.

Анализът на Бранд се основава основно на печалби след минали разполовявания като процент от печалбите преди преполовявания. Следователно, анализаторът прогнозира поведението на цените в миналото в бъдещето след приключване на преполовяването през април.

Според неговия анализ текущият цикъл на BTC достигна дъното си през ноември 2022 г. и сега е на 75 бара (седмични бара). Ако възходящият тренд се разшири със 75 бара след следващото преполовяване, в началото на октомври 2025 г. се очаква ценовият връх от $150 000 да настъпи.

Анализът на Бранд също посочи три различни сценария, настъпили след последните три халвинга. След първото преполовяване през 2012 г. биткойн отбеляза 5 пъти печалба като процент от своите печалби преди преполовяването. Ако същото се случи след преполовяването през 2024 г., биткойнът може да достигне 275 000 долара.

По същия начин халвингът през 2016 г. доведе до 8-кратно увеличение на биткойн в сравнение с печалбите преди халвинга. Ако биткойн тръгне по подобен 8x път, той може да достигне до $400 000 преди следващата пазарна фаза. И накрая, халвингът през 2020 г. доведе до скромна 2 пъти възвръщаемост спрямо печалбите преди халвинга. Повторение 2 пъти, приложено към цена на BTC от $50 000, ще доведе до достигане на крипто $100 000 в края на текущата пазарна фаза.

Биткойн ще продължи да блести

Към момента на писане Биткойн се търгува на $62 600, което е увеличение с 21,25% през последните седем дни. От техническа гледна точка, биткойнът изглежда идеален, за да продължи да върви към възхода си в текущия пазарен цикъл без почти никаква съпротива

Фундаментите във веригата сочат повишено натрупване от търговци. Данните показват, че дори краткосрочните китове в момента имат над 7,3 милиарда долара нереализирана печалба, но все още продължават да се задържат. Ако това възходящо настроение продължи, можем да видим биткойн да достигне нов рекорд за всички времена през март.

Цената на BTC се задържа над $62 000 | източник: BTCUSD on Tradingview.com

Представено изображение от Earth.Org, диаграма от Tradingview.com

 

Disclaimer: Изложената в настоящата статия информация не представлява инвестиционен съвет и на базата на същата не могат да бъдат взети решения за покупко-продажба на виртуални валути. Фактите и обстоятелствата, които са предмет на анализ в статията, са публично достояние, а анализите, които са цитирани или са изготвени от екипа на "Бонеккс" ЕООД, са изготвени с информативна и образователна цел. Инвестицията във виртуални валути е високорискова, тъй като е възможно да бъдат изгубени всички вложени средства. Призоваваме Ви преди да вземете решение за покупко-продажба на виртуални валути да се посъветвате с лицензиран брокер/финансов консултант и да направите собствено цялостно проучване на релевантните факти и обстоятелства, на базата на което да извършите такава инвестиция.